• Cases

  Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden in de vorm van ‘cases’, kunt u hieronder zien wat wij zoal bedoelen met het bedenken, ontwikkelen en verpakken van food concepten voor retail. Vaak is dat een totaal uitgedacht food concept, te herkennen aan het icoontje hierboven met het lampje erin. Of een op maat verpakkingsopdracht, te herkennen aan het icoontje hierboven in het midden. En een enkele keer is dat het doorleveren van producten die zo goed als kant-en-klaar bij ons binnen komen, te herkennen aan het EDI icoontje rechtsboven.

 • Assortiment

  We hebben al heel wat verse foodconcepten bedacht, ontwikkeld en verpakt. Neem hieronder eens een kijkje in ons ruime assortiment. Variërend van verse borrelhapjes, sauzen, superfoods, zeegroenten en andere smaakmakers voor bij vis, sla of vlees.
 • Bedenken & ontwikkelen

  Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden in de vorm van 'cases', kunt u zien wat wij zoal bedoelen met het bedenken en ontwikkelen van foodconcepten voor retail. De 'producten' van onze foodconcepten worden op basis van de door ons ontwikkelde specificaties om strategische redenen elders in bulk geproduceerd. Hierdoor creëren wij onafhankelijkheid en flexibiliteit. Het geeft ons de mogelijkheid om een breed en divers assortiment gekoelde producten te verpakken op onze moderne BRC gecertificeerde verpakkingslijnen. Hieronder een aantal voorbeelden van een totaal uitgedacht foodconcept.
 • Verpakken van foodproducten

  We hebben diverse verpakkingslijnen in onze BRC gecertificeerde en gekoelde productieruimte, waarmee we een brede range verpakkingsoplossingen voor de food branche aanbieden. Zoals verschillende soorten cupjes, trays en zakjes die we al dan niet kunnen bedrukken, banderolleren of etiketteren. Omdat een flexibel productieproces een toegevoegde waarde is voor onze klanten, zijn onze machines snel om te bouwen voor nieuwe verpakkingsvormen. Daarnaast kunnen de producten in de verpakkingen worden gevacumeerd en met een mix van CO2 en stikstof worden begast en daarna geseald. Hiermee wordt de houdbaarheid op een natuurlijke manier verlengd. Kortom, mogelijkheden genoeg! Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden in de vorm van 'cases', ziet u hieronder een aantal verpakkingsvoorbeelden.
 • Logisitiek van food

  Aan de hand van een praktijkvoorbeeld in de vorm van een 'case', kunt u zien wat wij zoal bedoelen met onze logistieke dienstverlening van food concepten voor retail. Van het onderhouden van de bestanden voor GS1DAS en TraceOne tot ervoor zorgen dat het product in de juiste omverpakking bij het juiste Distributiecentrum met behulp van EDI wordt geleverd.
 • Vleesverrijkers

  Specialisatie

  Verschillende smaken vleesverrijkers
  Verschillende smaken vleesverrijkers

  Vleesverrijkers zijn ontstaan vanuit het inzicht dat de consument graag geholpen wil worden. Bij de bereiding van vlees, want “een duur stukje vlees wil je niet verknallen door een verkeerde bereiding”, maar ook bij de zoektocht naar variatie in de maaltijd: “wat zal ik nu weer eens eten?” en “wat is hier lekker bij?”. Onze vleesverrijkers geven antwoord op deze vragen.

  Lees meer

  Visverrijkers

  Specialisatie

  3 soorten visverrijkers, zeekraal, zeewiersalade en edamame
  3 soorten visverrijkers, zeekraal, zeewiersalade en edamame

  Al diezelfde producten in het visschap, dat kan toch anders dachten wij. Met andere producten, naast vis. Die de maaltijd anders maken, lekkerder maken, soms zelfs nóg gezonder maken. Dat was het uitgangspunt om een assortiment visverrijkers in de markt te zetten. Inmiddels leveren we een uitgebreid assortiment smaakmakers voor bij vis bij diverse retailers in het visschap, zowel in binnen- als buitenland.

  Lees meer

  Verse soepen

  Specialisatie

  Verse soepen van Bonduelle in vier verschillende smaken
  Verse soepen van Bonduelle in vier verschillende smaken

  Onze Duitse klant is wereldleider op het gebied van groente verwerken en was op zoek naar een uitbreiding in hun assortiment om omzetgroei te realiseren. Belangrijk hierbij was wel dat de nieuwe producten niet kannibaliseerde op hun huidige omzet, maar dat het ook past binnen de focus en merkwaarde van hun bedrijf. Met deze opdracht ging onze productontwikkeling samen met de klant en een productiepartner aan de slag en zo ontstond een verse soepen lijn.

  Lees meer

  Slaverrijkers

  Specialisatie

  Verschillende slaverrijkers in cupjes
  Verschillende slaverrijkers in cupjes

  Dit concept gaat al een tijdje mee en is nog steeds een succes. Doordat we een toename zien van 1-persoons huishoudens, wilden we producten bedenken in kleinere porties. Hierdoor verminder je voedselverspilling, maar zorg je er ook voor dat een product altijd vers is. Het idee van de slaverrijkers is dat je in een handomdraai een eigen salade kan samenstellen. Het assortiment bestaat daarom uit een pick & mix van verschillende smaakmakers om van je sla een salade te maken. Deze leveren we onder diverse private labels, maar kunnen we ook onder Zwagers eigen merk aanbieden.

  Lees meer

  Superfoods

  Specialisatie

  Nog voor de superfoods een trend werden in Nederland, hebben we met onze klant een assortiment superfoods op de markt gebracht. Dit werd onderdeel van het ontbijtaanbod. Je kan denken aan producten als chiazaad, gojibessen, hennepzaden, kokosbloesemsuiker, cacaonibs of lijnzaad. Alles voor door de yoghurt of bijvoorbeeld door de groente- en fruitshakes.

  Lees meer