Historie

De eerste activiteiten van het familiebedrijf Menken van den Assem zijn al meer dan 25 jaar oud.

Op 1 oktober 1991 starten Ton Menken en Frank van den Assem, zwagers sinds 1984, met de activiteiten onder de naam Menken van den Assem Foodservice B.V. in een pand aan de Looierslaan in Voorburg.

1991
1991

Als exclusieve distributeur voor de Benelux van het Oostenrijkse merk 11ER werd gestart met een hoogwaardig diepvriesassortiment aardappelspecialiteiten voor de horeca groothandel. Iets wat we vandaag de dag nog steeds doen tezamen met een aantal kwalitatief hoogstaande fabrikanten onder de naam Menken van den Assem Frozen Food B.V.

Door de groei van de activiteiten zijn we in 1992 verhuisd naar een nieuwe kantoorruimte in het Verscentrum Zoetermeer.

Om de synergievoordelen met koelverse producten te benutten, werd in 1993 Ravoska Kaasimport B.V., gevestigd aan de Goudstraat in Zoetermeer, overgenomen. Beide activiteiten groeiden de jaren erna gestaag waardoor het pand aan de Goudstraat in Zoetermeer al snel te klein werd.

In 1998 werd daarom een stuk grond gekocht in het Forepark in Den Haag. Waar we vanaf 2000 een nieuw modern pand betrokken en waar gewerkt kon worden aan de verdere groei van de onderneming.

Eerste steen gelegd door Ad Menken en Riet van den Assem-van der Valk
Eerste steen gelegd door Ad Menken en Riet van den Assem-van der Valk. Maart 2000

Menken van den Assem Fresh Food B.V. begon met haar activiteiten in 2002. Een nieuwe onderneming waar met een enthousiast team gewerkt wordt aan het bedenken, ontwikkelen, verpakken en leveren van verse foodconcepten, vaak onder private label, voor diverse Nederlandse en Europese supermarktorganisaties en hun toeleveranciers. Strategisch kiezen we ervoor om de producten op basis van onze specificaties elders te laten produceren. Hierdoor creëert Menken van den Assem Fresh Food B.V. onafhankelijkheid en de mogelijkheid om een breed gekoeld assortiment producten te verpakken op diverse moderne verpakkingslijnen in de BRC gecertificeerde productieruimte in Den Haag.

Door de snelle groei van de activiteiten van Menken van den Assem Fresh Food B.V. werd het nieuwe pand al weer snel te klein. Na een grondige studie werd er in 2009 voor gekozen om Ravoska Kaasimport B.V. af te stoten en ons te concentreren op alleen de Menken van den Assem-activiteiten.

Eind 2010 werd Ravoska Kaasimport B.V. verkocht en vanaf begin 2011 was de focus geheel gericht op het verder uitbreiden van het assortiment en de klanten van Menken van den Assem.

Vandaag de dag werken we met een professionele organisatie van meer dan 30 betrokken collega’s en kijken we met veel vertrouwen uit naar de toekomst.