
Escal
Escal heeft zich als bedrijf gespecialiseerd in onder andere escargots. In hun fabriek in Straatsburg, de grootste Franse fabriek voor escargots, wordt de escargot-bereiding traditioneel met de hand gemaakt. Het vlees wordt urenlang zorgvuldig gekookt in een gearomatiseerde bouillon en vervolgens worden de escargots in hun schaal teruggezet voordat ze worden gevuld met de botervulling die dezelfde dag wordt bereid. En dit alles gebeurt dus volledig met de hand!
De flammkuchen van Escal zijn een symbool voor gezelligheid en culinaire knowhow. Al meer dan 30 jaar maken ze de flammkuchen in de Elzas. Van traditionele recepten tot de meest verfijnde, er is voor ieder wat wils. De ingrediƫnten die bij de ontwikkeling van de producten worden gebruikt, zijn zorgvuldig geselecteerd en komen voornamelijk van regionale producenten: meel van de Straatsburgse molens, Elzasser witte kaas en verse room, aardappelen voornamelijk van Elzasser oorsprong, spek en Franse appels. Daarnaast gebruiken ze bij Escal nog de klassieke productiemethode met recepturen die generatie op generatie zijn doorgegeven.