Kettingzakjes

Specialisatie

Onze klant kwam bij ons met de vraag naar kleine voorbedrukte zakjes (ca. 20g) met toppings voor door de sla. Deze zakjes plakken zij dan weer aan de buitenzijde op hun slazakken. Dit wilden ze graag geautomatiseerd doen en dus was het nodig om de toppings in zogenaamde ‘kettingzakjes’ aan te leveren.

Kettingzakjes; vullen van zakjes die aan elkaar geleverd worden

Kettingzakjes zijn zakjes die aan elkaar (als een ketting) geleverd worden met een perforatierand. De machine die de klant heeft staan kan deze machinaal losmaken en zo kan het snel verwerkt worden. De vraag was een uitdagend verzoek, want dit hadden we nog niet eerder gedaan. Er is veel flexibiliteit en afstemming tussen de machinebouwer, de klant en ons nodig geweest om het project te laten slagen. Des te leuker als de zakken sla met de diverse toppings uiteindelijk na negen maanden in Duitsland in de winkels liggen en blijken aan te slaan!

We kunnen deze kettingzakjes met allerlei verschillende ingredienten vullen. Denk bijvoorbeeld aan kazen, noten, zaden/pitten, tafelzuren, dressings of croutons. Mocht je een product hebben waarvan je niet zeker bent of we dit ook doen, neem dan vooral contact met ons op want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wist je dat we ook nog op een andere manier zakjes afvullen? Klik hier voor het voorbeeld van de slaverrijkers!

 

Menken van den Assem is ook te vinden op www.verpakkingen-info.nl.