Oma’s soep – verse soepen

Oma’s soep

Sinds november zijn we als supply chain partner verbonden aan Oma’s Soep. Een initiatief van Max Kranendijk & Robert Croese waarbij ouderen en jongeren tijdens de kookdagen samen van overgebleven groenten soep maken. Tijdens deze kookdagen is het vooral belangrijk dat het gezellig is en dat ouderen en jongeren met elkaar in contact komen. Een win-win situatie dus, want zowel eenzaamheid wordt tegengegaan én de voedselverspilling wordt minder, omdat er met overgebleven groenten gekookt wordt. Wij vinden dit een fantastisch initiatief en zijn trots dat we Max en zijn team kunnen helpen om de doelen te behalen.

Verse soep in de supermarkt

De soepen worden verkocht aan horeca en bedrijven, maar ondertussen kun je ze ook in de supermarkt vinden! Deze soep wordt niet tijdens de kookdagen gebruikt, maar bij een productiepartner. Dat is noodzakelijk vanwege hygiëne, kwaliteit en volume. De opbrengst van de soepen wordt wel gestoken in de kookdagen en hiermee hoopt de organisatie dat heel oud en jong Nederland straks samen soep kookt! De varianten die je in de schappen van de Albert Heijn kan vinden zijn:
– Tomatensoep met basilicum
– Erwtensoep met rookworst
– Pittige pompoensoep

Oma's soep tomatensoep met basilicum in cup Oma's soep erwtensoep met rookworst in cupOma's soep lichtpittige pompoensoep in cup

Wil je meer weten over het verhaal achter Oma’s Soep of bijvoorbeeld helpen als vrijwilliger? Kijk dan op hun website www.omassoep.nl/.