Week zonder vlees: onze favoriete vegetarische producten

De week zonder vlees gaat volgende week van start. Dat was voor ons een reden om eens na te denken over onze favoriete, vegetarische producten. Wij vinden namelijk dat er mega veel lekkere vegetarische producten bestaan, maar een aantal springen eruit! Om je alvast te inspireren voor de week zonder vlees, delen we per product een simpel of snel receptje, want vegetarisch eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Zeekraal van de Albert HeijnZeekraal

Als je dit nog nooit gegeten hebt, dan weet je niet wat je mist. Als je het al weleens op hebt, dan weten we zeker dat je het nog een keer wil! Een groente die heel anders smaakt dan de ‘standaard’ groentes die je kent.

Wat het is: Zeekraal is een plant die aan de rand van de zee groeit en het bevat veel voedingsvezels, vitamines en mineralen. De smaak van zeekraal is zilt, precies zoals je van een zeegroente verwacht. Sommigen vinden het op verse spinazie lijken, anderen juist op groene asperge. Wat vind jij? ⁣⁠⁣⁠⁣⁠
⁣⁠⁣⁠⁣⁠Recept: Vaak wordt zeekraal gecombineerd met vis, maar de Albert Heijn heeft ook een heerlijke zeekraalrisotto online staan. Vervang wel even de kippenbouillon voor groentebouillon, zodat het echt vegetarisch is. ⁣⁠⁣⁠⁣⁠

Flammekuche met week zonder vlees logoFlammekuche

Wat denk jij als je deze foto ziet? Genieten toch?! Dit is nou typisch zo’n simpel product wat je kan delen met je vrienden. Kun je ze laten zien dat geen vlees eten echt niet saai hoeft te zijn.⁣⁠⁣⁠⁣⁠
⁠⁣⁠⁣⁣⁣⁠⁣⁠⁣⁠
Wat het is: op de foto zie je een flammkuche met appel en kaneel van Kauffer’s. Mega lekker als toetje, of gewoon als snack tijdens een gezellige spelletjesavond. Verkrijgbaar bij verschillende groothandels in het diepvriesvak. ⁣⁠⁣⁠⁣⁠
⁣⁣⁣⁠⁣⁠⁣⁠Recept: warm op in de oven volgens de gebruiksaanwijzing en serveer met een bolletje vanille-ijs. ⁣⁠⁣⁠⁣⁠

 

Edamame

Edamame van de Albert Heijn Deze groene favorietjes kun je eten bij een Japanse maaltijd, maar zijn ook heerlijk als gezonde, hippe snack. ⁠⁣⁠
⁠⁣⁠⁣⁣⁣⁠⁣⁠⁣⁠
Wat het is: deze edamame boontjes zijn jonge sojabonen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen en zijn ook een goede bron van eiwitten. Verkrijgbaar bij de Albert Heijn in het visschap.
⁣⁣⁣⁠⁣⁠⁣⁠Recept: zorg dat je ze goed verwarmt door te stomen of koken. Giet af en bestrooi met wat zout. Een veel betere snack dan die zak chips…Let op: de peul kun je niet eten, maar de boontjes die erin zitten wel. ⁠⁣⁠

Zeewier loempia met week zonder vlees logoZeewier loempia

Op de foto zie je de perfecte combinatie tussen gezond én lekker. ⁣⁠⁣⁠
⁣⁠⁣⁠
Wat het is: wij noemen het een wakame spring roll en eigenlijk betekent dat een mini loempiaatje gevuld met zeewiersalade. De zeewiersalade ken je misschien wel van de sushi en een loempia…wie kent het niet? Frozzo heeft deze loempiaatjes ontwikkeld en ze zijn verkrijgbaar bij de grotere groothandels in het vriesvak. ⁣⁠⁣⁠
⁣⁠⁣⁠Recept: te bereiden in de oven, frituur of airfryer. Niet alleen lekker als borrelhap, maar ook als side-dish bij een visgerecht of als voorafje bij een uitgebreid diner. ⁣⁠⁣⁠

Oma’s soep

Oma's soep tomatensoep Joepie, een lekker soepie 😋. En niet zomaar eentje, maar een verse soep gemaakt volgens oma’s recept! ⁣⁣⁠⁣⁠
⁠⁣⁠⁣⁣⁠⁣⁠
Wat het is: Oma’s soep is een organisatie waarbij ouderen en jongeren tijdens de kookdagen samen van overgebleven groenten soep maken. Tijdens deze kookdagen is het vooral belangrijk dat het gezellig is en dat ouderen en jongeren met elkaar in contact komen. Een win-win situatie dus, want zowel eenzaamheid wordt tegengegaan én de voedselverspilling wordt minder, omdat er met overgebleven groenten gekookt wordt. ⁣⁣⁠⁣⁠
⁣⁣⁠⁣⁠Recept: De soep kun jij nu kopen uit de koeling bij de Albert Heijn. Je schuift hem zo in de magnetron en klaar is je maaltje. En wist je dat je bij elke hap die je neemt de organisatie steunt, zodat ze nog meer kookdagen kunnen organiseren én je hebt zelf meteen een makkelijke maaltijd in huis. ⁣⁣⁠⁣⁠Alle dagen soep dus!

Nachoschotel met pulled oats met week zonder vlees logoPulled Oats®

Dat vegetarisch eten niet saai hoeft te zijn laat Gold & Green zien. Hun Pulled Oats® zijn verkozen tot het product van het jaar en wij snappen dat wel!⁠⁣⁠⁣⁠
⁠⁣⁠⁣⁠
Wat het is: Pulled Oats® is een vleesvervanger (verkrijgbaar bij AH), maar eigenlijk doe je het daarmee te kort. De ingrediënten van Pulled Oats® zijn op één hand te tellen: haver, tuinbonen, erwten, olie en zout. Het bevat geen dierlijke of genetisch gemanipuleerde ingrediënten, geen toevoegingen, vulmiddelen of conserveringsmiddelen.⁠⁣⁠⁣⁠
⁠⁣⁠⁣⁠Recept: ⁠Loopt het water je niet in de mond van deze foto? Je vindt het complete recept van deze nachoschotel op de website van Gold & Green. In 30 minuten klaar!⁠⁣⁠⁣⁠

 

Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jouw keuze wordt voor de week zonder vlees. Wat zijn jouw favorietjes? Laat het ons weten via Instagram!