Uitgelicht: Escal en hun escargots!

Escargots van Escal

Escal is een familiebedrijf en bestaat al meer dan 40 jaar. Ze zijn gevestigd in Straatsburg en gebruiken traditioneel vakmanschap voor het ontwikkelen van een breed en gevarieerd aanbod van escargots. Zo verkopen ze heerlijke escargots volgens een origineel en smaakvol recept, mét kruidenboter. De escargot is een uitzonderlijk gerecht waarvoor een lange en moeizame inspanning vereist is. Meestal wordt het gegeten tijdens speciale gelegenheden zoals kerst of oudejaarsavond. De medewerkers zijn zeer professioneel, gepassioneerd en fijn in contact. Ze willen graag met ons meedenken als het gaat om de Nederlands / Belgische markt. We hebben Christophe Jakubowski, Key Account Manager, een paar vragen gesteld over het bedrijf.

Kun je ons vertellen wat Escal kenmerkt?

Escal is het resultaat van meer dan 40 jaar geschiedenis en daardoor ook van verschillende eeuwenoude tradities. Het bedrijf werd in 1963 opgericht door een Frans-Duitse familie. Omdat ze Franse gastronomieliefhebbers waren, heeft het bedrijf zich toegelegd op de distributie van Franse voedselspecialiteiten in Duitsland. In de jaren ‘70 begon Escal met de productie van kant-en-klare slakken. Binnenkort wordt Escal de marktleider van escargots in Europa.

In de jaren tachtig werd een nieuwe werkplaats voor garnalen- en zeevruchtenverwerking gecreëerd. De verbreding van het zeevruchtenassortiment zorgde ervoor dat de capaciteit van de werkplaats snel uitgebreid moet worden. Aan het einde van de jaren ‘90 nam de 2e generatie het voortouw in het familiebedrijf. Met succes begon het bedrijf over de Europese grenzen heen te exporteren.

De waarden van het bedrijf zijn eigenlijk altijd hetzelfde gebleven: kwaliteit, traditie, gastronomie en respect voor de middelen.

Waar zijn jullie als bedrijf het meest trots op?

We zijn vooral trots op de kwaliteit van onze producten. Onze voortdurende verbeteringen zijn beloond door het behalen van verschillende kwaliteitscertificeringen zoals het beroemde Franse ‘Label Rouge’ of het biologische label. Vandaag telt Escal meer dan 400 werknemers en exporteert in 25 landen over de hele wereld!
 

Kun je jouw favoriete recept (mét escargots) delen om mensen te inspireren voor het kerstdiner?

Dat kan ik zeker, want Escal is gespecialiseerd in kerstproducten! In Frankrijk eten we graag escargots als voorgerecht voor Kerstmis. Het traditionele recept is “à la Bourguignonne”, met knoflook en peterselieboter. Het enige wat je hoeft te doen is de verpakking uit de verpakking te halen en deze ongeveer 10 minuten in de oven te plaatsen. Als bonus bieden wij ook de slakkenvorkjes aan! Als drankje naast de slakken adviseren wij een droge witte wijn en een vers stokbrood om in de heerlijke boter te dippen.

Wat is de nieuwste innovatie van Escal?

Onze chef-kok uit de Franse gastronomie ontwikkelt elk jaar verschillende recepten om onze klanten altijd iets nieuws te bieden. Dit jaar hebben we het recept ‘à la Bourguignonne’ van de escargots gemoderniseerd met zwarte knoflook. Zwarte knoflook geeft een zoethoutachtige smaak aan de boter en hierdoor worden de slakken dus wat zoeter. Dat gezegd hebbende, blijft het recept “à la Bourguignonne” nog steeds het favoriete recept over de grenzen heen. Voor mensen die het nooit geprobeerd hebben, zijn slakken altijd bijzonder, terwijl dit recept honderdjarig is.

Wat is jullie visie voor de komende jaren?

We willen graag ‘de Franse manier van leven’ blijven exporteren en de Franse specialiteiten zoals de aperitief-producten blijven ontwikkelen. Ken je dat moment waarop je je familie of vrienden ontmoet om een ​​moment te delen, een drankje en een snack te nemen voor het avondeten? Hiervoor bieden we verschillende kleine hapjes die je met je vingers kunt eten. Momenteel zijn de gevulde mosselen met eetbare schelpen erg geliefd bij jongeren. Natuurlijk maken we ook traditionele gevulde mosselen en sint-jakobsschelpen met echte schelpen voor de formele borrels.

Wil je meer weten over Escal en hun producten? Neem een ​​kijkje op hun website via www.escal.fr.

Formulier in bericht

Dit is een formulier dat in een bericht geplaatst wordt.
  • Vul hier uw naam in.
  • Vul hier uw e-mailadres in.

Escargots van Escal klaargemaakt liggend op schaaltje met zout

 

 

 

 

 

 

Bron: Escal