Maak kennis met kwaliteitsmanager Sandra!

Bij Menken van den Assem werken een heleboel enthousiaste medewerkers in verschillende functies, maar wie zijn het en wat doen ze nou eigenlijk allemaal? Deze week maken we kennis met kwaliteitsmanager Sandra!

Wat is je achtergrond?

Na het eindexamen HAVO in Voorburg ben ik aan de laboratoriumopleiding in Delft begonnen. Een opleiding met als specialisatie microbiologie. Na het behalen van mijn diploma, heb ik eerst een aantal maanden op laboratoria gewerkt van onder andere Calvé en Gist Brocades. Daarna heb ik 5 jaar gewerkt aan een project bij het RIVM op de afdeling vaccinbereiding. We maakten daar voornamelijk de grondstof voor het tetanus, difterie en kinkhoest vaccin. Voor dit project leerden wij Chinese collega’s onze werkwijze aan, omdat er in China op dat moment veel problemen waren met het kweken van micro-organismen. Ik heb dit project als ontzettend leuk en leerzaam ervaren.

Inmiddels ben ik alweer 14 jaar geleden begonnen bij Menken van den Assem. In eerste instantie ben ik gestart als Kwaliteitsmedewerker voor zowel Ravoska als Menken van den Assem. Nadat de Kwaliteitsmanager het bedrijf had verlaten, ben ik steeds meer van zijn werkzaamheden gaan overnemen. Uiteindelijk heb ik door ervaring heel veel geleerd en ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie.

Hoe ziet een werkdag als kwaliteitsmanager eruit?

Ik begin iedere werkdag lekker op tijd en check altijd eerst of er mailtjes zijn die meteen afgehandeld moeten worden. Het voordeel van vroeg beginnen is dat het nog lekker rustig op kantoor is. Ik probeer op maandag het meeste werk voor de IFS-certificering te doen. Aan de hand van onze jaarplanning bepaal ik wat er iedere week/maand gedaan moet worden. Voorbeelden van dergelijke werkzaamheden zijn het lopen van hygiënerondes, het doen van traceerbaarheidstesten, het maken van een massabalans of het nemen van monsters. De overige dagen van de week zijn vaak wat hectischer. Dit maakt mijn werk leuk, maar ook uitdagend. Het komt namelijk vaak voor dat klanten of collega’s vragen met betrekking tot kwaliteit hebben waar spoed achter zit. Je weet daarom nooit precies wat de dag gaat brengen. Het werk is hierdoor heel gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Tot slot heb je veel contact met al je collega’s. Dat vind ik ook heel leuk aan mijn werk.

Wat is je doel bij Menken van den Assem?

Het doel van de afdeling is om een kwalitatief goed en voedselveilig product op de markt te brengen. De laatste jaren is bij alle collega’s nog meer het besef gekomen hoe belangrijk kwaliteit is. Zeker met alle aandacht in de media omtrent recalls van allergenen, listeria en salmonella zorgen ervoor dat productkwaliteit veel prioriteit heeft. We hopen de afdeling kwaliteit op korte termijn te kunnen uitbreiden, zowel op het gebied van QA als QC.

Waar hou je jezelf buiten Menken van den Assem graag mee bezig en waarom?

Van jongs af aan heb ik altijd alles wat met trouwen te maken heeft leuk gevonden. Heel bijzonder vind ik het dan ook dat ik al 20 jaar trouwambtenaar in Delft ben. In die jaren heb ik zo’n 380 huwelijken gesloten. Vooral huwelijken van vrienden en familie vind ik spannend, maar wel heel speciaal. Gelukkig zijn de voor mij bekende vrienden en familie allemaal nog bij elkaar. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, maak ik het thuis graag gezellig, ga graag met manlief (en de kinderen) op vakantie, vind een dagje/weekendje op pad met vriendinnen of familie zalig, maar kan ook genieten van een dag op de bank met Netflix aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden om ook te werken bij Menken van den Assem? Bekijk dan eens de vacatures die open staan!