Seagreen wakame visburgers

Het is zo ver, de Seagreen wakame visburgers (zalm/tonijn) liggen in de winkel bij de Albert Heijn.

Seagreen is een samenwerking tussen Fish Tales, Menken van den Assem en de Zeewierman, Toine Wilke. In februari zijn de eerste wakame visburgers op de Nederlandse markt gebracht. Lees hieronder de duurzame missie van Seagreen.

Bij Sea Green gaat genieten van lekker eten hand in hand met zorg dragen voor de toekomst. Daarom willen we laten zien hoe leuk en gemakkelijk het is om met zeewier te koken!

De wereld verandert snel, en met deze veranderingen gaat een nieuwe manier van leven gepaard. De wereldbevolking groeit en de uitstoot van CO2 stijgt. Daarom zouden we onze oceanen beter moeten benutten.

Wij houden van de zee! De zee heeft ons veel te bieden als we het hebben over smaak, gezondheid en duurzame oplossingen. Tot nu gebruiken we een minderheid van al die prachtige beschikbare bronnen. Door meer zeewier te consumeren, kunnen we bronnen op het land besparen. Een betere balans dus!

Momenteel zijn er 2 soorten wakame visburgers geïntroduceerd, namelijk de Hooked wakame tonijnburger en de Twinfin wakame zalmburger. Klik hier voor meer informatie.

 

Trek gekregen? De burgers van Seagreen zijn zowel online als in de winkel te verkrijgen bij Albert Heijn. De burgers kosten €3,99 per 2 stuks.

Voor inspiratie en recepten kan je terecht op de Seagreen website.

 

 

 

 

Sfeerbeeld door David Loftus